Protestantse Gemeente De Wilp-Siegerswoude

Oproep voedselkastje


Bij de diaconie is het idee opgeborreld voor het starten van een voedselkast. Een voedselkast is een kast voor mensen die moeilijk rond kunnen komen. Hierin worden producten geplaatst als: blikken soep en bonen, pasta, hagelslag, pindakaas, maar ook tandenborstels, tandpasta, deodorant, douchegel en menstruatieproducten. Het plaatsen van een voedselkast vinden wij passen in het verlengde van wat de kerk verder doet. Nu zoeken wij iemand die het leuk vindt/ enthousiast wordt van een voedselkast bij huis. Die de kast wil bijhouden, aanvullen ed. Wij als diaconie willen helpen bij het verzamelen van de producten, oproepjes plaatsen en acties houden. Als u nou denkt, dit is net iets voor mij.. stuur dan een mailtje naar Jacoline op: jacovandrie@hotmail.com.
Vriendelijke groeten, namens de diaconie
 

Ons jaarproject 2023: Ziekenhuisschip van Mercy ShipsWaarom bestaat Mercy Ships?
Klik op bovenstaand linkje en u ziet een impressie over het werk van Mercy Shipos. Dit filmpje hebben we ook in de dienst laten zien. Het is een heldere korte uitleg over wat Mercy ships doet en waar het voor staat.

Voor alle informatie van Mercyships kijk om Het jaarproject 2023: Mercy ships kijk om www.mercyships.nl

 

VOEDSELBANK: nieuwsbrief en hun wensenlijst 2023

De diaconie wil u graag op de hoogte houden van alle werkzaamheden en vfragen v an de Voedselbank.
Bij deze de nieuwsbrief van oktober 2022 en het wensenlijstje eronder voor 2023.
 
Lees meer 

De Friese Rijders voor Oekraïne

Beste mensen,

We beginnen met een nieuwe actie. In Oekraine is het flink koud en de omstandigheden zijn erbarmelijk. We willen met elkaar de uitdaging aangaan om flink wat generatoren naar Oekraine te brengen. Dat mogen nieuwe, maar ook tweedehands zijn. 

Meer informatie zie de folder of de website. (hieronder bij     lees verder)

De gift mag ook via DABAR. De eerste vier generatoren hebben we gekocht en gaan vrijdag richting Oekraïne.

Gereformeerde Kerk, Dabar
NL76 RABO 0308 1714 70
Lees meer 

NOODOPROEP CRISISOPVANG

Groningen, 9 september 2022

Beste vrienden en vriendinnen,

Kerkgemeenschappen in Groningen en Drenthe hebben samen met ons massaal gehoor gegeven aan de oproep van 28 augustus jl. om asielzoekers, die onder erbarmelijke omstandigheden voor de poort van het Aanmeldcentrum Ter Apel lagen, een droog bed en verzorging te bieden. Vanaf die dag hoefde niemand meer gedwongen op straat te overnachten.
Lees meer 

NIEUWSBRIEF CLassis Groningen

NIEUWSBRIEF CLASSIS GRONINGEN-DRENTHE

OPVANG VLUCHTELINGEN

10 september 2022

Aan alle kerkenraden, voorgangers en vooral ook gemeenteleden van gemeenten in onze classis Groningen-Drenthe,

 
Lees meer 

Hulp aan Oekraïne door de Friese Rijders (update)

Van de Diaconie
Een update van de Friese Rijders voor Oekraïne
We zijn jullie heel dankbaar voor de grote hoeveelheid winterkleding en dekbedden + hoezen.  De vluchtelingen zijn er heel blij mee.
Helaas gaat oorlog nog steeds door, ook al zijn er weer overwinningen.
Ook de Friese rijders gaan door, en het zou fijn zijn als U in de gelegenheid bent om te kunnen helpen met lang houdbare voedingsmiddelen.
Voor de soldaten aan het front vragen wij:
Ingeblikt vlees, alleen in een metalen blik, Droge aardappelen, puree  (snel kokend),   Soepen in blik, Macaroni snel kokend, Koffie, Thee, Suiker, Jam, Cake, Koek,  Thermisch 0ndergoed, Thermo Broeken, Sokken, Slaapzakken, Slaapmatten.  Als geneesmiddelen alleen Hoestsiropen, antivirale (Fervex Coldrex) keelpastilles, Neusdruppels.

Voor de vluchtelingen:
Olie, Rijst, Macaroni, Havermout, Meel, Zout, Suiker, Thee, Koffie, Jam, Pindakaas, Melk, Tomatenpuree, Toiletpapier, Shampoo, Tandpasta en borstels, Zeep, Douchegel, Deodorant, Wegwerpluiers maat 4, 5, 6, alle soorten Babyvoeding
U kunt de producten brengen bij Alie Renkema Van Akenwei 15,  Myriam Loonen Middenwei 11, Griet Visser Foarwurk 39 A .
Alvast hartelijk dank.
 
Lees meer 

INZAMELEN IS SPAREN VOOR DE ZENDING!

Lees meer 

Diaconaat

Diaconaat is een roeping, een opdracht voor de kerk en voor iedere gemeentelid. Diaconaat kun je zien als het maatschappelijke werk van de kerk. Het is vooral praktisch. Je doet het met je handen, ogen en oren. Je helpt waar dat nodig is en komt op voor de rechten van mensen in de knel. Binnen of buiten de kerk. Lokaal, regionaal, nationaal of internationaal. Denk bijvoorbeeld aan het bieden van (financiële) hulp aan noodhulpprojecten bij grote rampen, aan de lokale voedselbank of aan een gezin met praktische en/of financiële nood.

De diaconie verspreid het blad "Elisabeth" en met de kerst wordt dit blad huis aan huis bezorgd.

De zondag na Pinksteren is er een ZWO dienst, en in Februari een Evangelisatiedienst. Naar gelang m.m.v. muziekgroep/koor.

Via World Vision wordt er een sponsorkindje ondersteund. www.worldvision.nl/kindsponsering

Ook wordt Plan International, zie (PlanInternational.nl) die opkomt voor de rechten van meisjes, elk jaar met een gift ondersteund.

De Diaconie kiest elk jaar een goed doel/project, kan ook van Kerk in Actie zijn (zie site) om te ondersteunen. Hiervoor wordt elke maand een collecte gehouden en er kunnen acties gehouden worden, b.v. fiets/wandel/puzzeltocht, verkoop van suikerbroden enz.

Kortom het diaconaat geeft bijstand in fysieke, materiële en sociale noden.