Protestantse Gemeente De Wilp-Siegerswoude

Nieuws van de Friese Rijders voor Oekraïne

U kunt weer van alles lezen over de acties waarmee ze bezig zijn. Doior te klikken op de linkjes wordt u doorverbonden met de documenter
 
1. sociale media edember 2023   Social Media Friese Rijders december 2023
2. Persbericht december 2023 Persbericht Friese Rijders komen met nieuwe actie
3. Paklijst voo spullen Paklijst_burger_27112023 Friese rijders.pdf

NIEUW: Boodschappenlijst Voedselbank okt. 2023

Het vakantiebureau

Al zestig jaar organiseert Het vakantiebureau vakanties voor mensen die extra zorg en aandacht nodig hebben. Dit doet Het vakantiebureau in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland en een groot aantal (zorg)vrijwilligers.

Het vakantiebureau is er voor ouderen met of zonder zorgvraag, mantelzorgers, mensen met een meervoudige beperking en gezinnen met weinig geld.

Voor deze mensen organiseert Het vakantiebureau in totaal zo’n 90 vakantieweken in één van de aangepaste hotels, op vakantieschip de Prins Willem-Alexander en op vakantieparken. Er is voor iedereen een passend zorgaanbod!

Aanmelden gasten of vrijwilligers
Bent u of kent u in uw gemeente mensen die voor een vakantie in aanmerking komen?
Of zijn er in uw gemeente mensen die zich tijdens een vakantieweek willen inzetten als vrijwilliger van Het vakantiebureau?

Voor informatie en aanmelden ga naar de website www.hetvakantiebureau.nl  
 

Oproep voedselkastje


Bij de diaconie is het idee opgeborreld voor het starten van een voedselkast. Een voedselkast is een kast voor mensen die moeilijk rond kunnen komen. Hierin worden producten geplaatst als: blikken soep en bonen, pasta, hagelslag, pindakaas, maar ook tandenborstels, tandpasta, deodorant, douchegel en menstruatieproducten. Het plaatsen van een voedselkast vinden wij passen in het verlengde van wat de kerk verder doet. Nu zoeken wij iemand die het leuk vindt/ enthousiast wordt van een voedselkast bij huis. Die de kast wil bijhouden, aanvullen ed. Wij als diaconie willen helpen bij het verzamelen van de producten, oproepjes plaatsen en acties houden. Als u nou denkt, dit is net iets voor mij.. stuur dan een mailtje naar Jacoline op: jacovandrie@hotmail.com.
Vriendelijke groeten, namens de diaconie
 

Ons jaarproject 2023: Ziekenhuisschip van Mercy ShipsWaarom bestaat Mercy Ships?
Klik op bovenstaand linkje en u ziet een impressie over het werk van Mercy Shipos. Dit filmpje hebben we ook in de dienst laten zien. Het is een heldere korte uitleg over wat Mercy ships doet en waar het voor staat.

Voor alle informatie van Mercyships kijk om Het jaarproject 2023: Mercy ships kijk om www.mercyships.nl

 

INZAMELEN IS SPAREN VOOR DE ZENDING!

Lees meer 

Diaconaat

Diaconaat is een roeping, een opdracht voor de kerk en voor iedere gemeentelid. Diaconaat kun je zien als het maatschappelijke werk van de kerk. Het is vooral praktisch. Je doet het met je handen, ogen en oren. Je helpt waar dat nodig is en komt op voor de rechten van mensen in de knel. Binnen of buiten de kerk. Lokaal, regionaal, nationaal of internationaal. Denk bijvoorbeeld aan het bieden van (financiële) hulp aan noodhulpprojecten bij grote rampen, aan de lokale voedselbank of aan een gezin met praktische en/of financiële nood.

De diaconie verspreid het blad "Elisabeth" en met de kerst wordt dit blad huis aan huis bezorgd.

De zondag na Pinksteren is er een ZWO dienst, en in Februari een Evangelisatiedienst. Naar gelang m.m.v. muziekgroep/koor.

Via World Vision wordt er een sponsorkindje ondersteund. www.worldvision.nl/kindsponsering

Ook wordt Plan International, zie (PlanInternational.nl) die opkomt voor de rechten van meisjes, elk jaar met een gift ondersteund.

De Diaconie kiest elk jaar een goed doel/project, kan ook van Kerk in Actie zijn (zie site) om te ondersteunen. Hiervoor wordt elke maand een collecte gehouden en er kunnen acties gehouden worden, b.v. fiets/wandel/puzzeltocht, verkoop van suikerbroden enz.

Kortom het diaconaat geeft bijstand in fysieke, materiële en sociale noden.