NIEUWE CORONAMAATREGELEN KERKGANG v.a. zondag 11 oktober! NIEUWE CORONAMAATREGELEN KERKGANG v.a. zondag 11 oktober!
Nieuwsbrief Protestantse gemeente De Wilp-Siegerswoude
Zoals u waarschijnlijk al wel gehoord hebt, zijn de regels voor kerkbezoek weer aangescherpt, we mogen nog met maximaal 30 bezoekers samenkomen tijdens de eredienst. Dit is wel exclusief mensen die een functie hebben tijdens de dienst. Deze regeling is in eerste instantie voor de maand oktober.
Dit betekent dat wij weer maatregelen moeten nemen om niet boven 30 bezoekers te komen.
We hebben de gemeente verdeeld in 2 groepen: wijk 1 t/m 3 en wijk 4 t/m 7.
Iedereen uit deze wijken is van harte welkom op hun zondag, opgeven is niet nodig.
(Zie bij kopje: Vieringen/Erediensten welke groep op betreffende zondag aan de beurt is.)

Wel is het advies om een mondkapje te dragen bij het naar binnen gaan en bij het verlaten van de kerk. Als u op uw plaats zit, mag het mondkapje weer af.
Om iedereen toch de mogelijkheid te geven om de dienst mee te maken zijn we op zoek naar mogelijkheden om de diensten live te streamen of op te nemen, maar onze internetmogelijkheden laten dit niet toe. Is er iemand die ons hierin kan adviseren of weet u iemand die ons kan helpen, dan horen wij dit heel graag. Hiervoor kunt u contact opnemen met Piet Dijkstra, tel. 0613038790.

Ook de kindernevendienst heeft een aangepast programma:
De komende periode is er om de 3 weken kindernevendienst voor alle kinderen van de basisschool, ongeacht welke wijk! Bij binnenkomst kun je gelijk naar de kindernevendienst, we komen dus niet in de kerk. De eerste keer is op 18 oktober, de keer erop 8 november. Nieuwe data komt in de volgende Samenspraak.
18 oktober willen we al aandacht besteden aan de schoenendoos actie. Neem je dan een schoenendoos mee om te versieren?
8 november staat de dienst in het teken van de schoenendoos actie en kun je de gevulde schoenendoos meenemen naar de kindernevendienst.
De schoenendoos actie is niet alleen voor kinderen, ook volwassenen mogen meedoen! Meer informatie over het inleveren is te lezen in de volgende Samenspraak.
Doordat wij maar de helft van de gemeente kunnen uitnodigen voor een kerkdienst, hebben wij ook besloten de viering van het Heilig Avondmaal niet door te laten gaan.
Ook de gemeenteavond na dankstond gaat niet door. Dit is al op 4 november en we gaan ervan uit dat de regels echt niet versoepeld worden in november. Voor dergelijke samenkomsten geldt dat er maximaal 30 personen bij elkaar mogen komen.

Wij vinden het echt erg jammer om deze beslissingen te moeten nemen, maar er is geen keus. We hopen dat we bespaard mogen blijven van het virus en over een poosje weer wat meer vrijheid krijgen. Voor de komende tijd willen wij u vragen om op elkaar te letten, om elkaar te denken en om elkaar op afstand te steunen.

De kerkenraad.

Eredienst. Voorganger: Mevr. I. Baron uit Veenhuizen.
datum en tijdstip 03-10-2021 om 9.30 u

Eredienst. Voorganger: kandidaat A. Mats uit Groningen
datum en tijdstip 10-10-2021 om 9.30 u

Eredienst. Voorganger: da. M. Pranger uit Nietap. Voorbereiding Heilig Avondmaal.
datum en tijdstip 17-10-2021 om 9.30 u

Eredienst. Voorganger: ds.Johan van der Sleen. Heilig Avondmaaal
datum en tijdstip 24-10-2021 om 9.30 u

Eredienst. Voorganger: drs. K. Oosterhuis uit Groningen. Hervormingsdag.
datum en tijdstip 31-10-2021 om 9.30 u