Diaconaat Diaconaat
Diaconaat is een roeping, een opdracht voor de kerk en voor iedere gemeentelid. Diaconaat kun je zien als het maatschappelijke werk van de kerk. Het is vooral praktisch. Je doet het met je handen, ogen en oren. Je helpt waar dat nodig is en komt op voor de rechten van mensen in de knel. Binnen of buiten de kerk. Lokaal, regionaal, nationaal of internationaal. Denk bijvoorbeeld aan het bieden van (financiële) hulp aan noodhulpprojecten bij grote rampen, aan de lokale voedselbank of aan een gezin met praktische en/of financiële nood.

De diaconie verspreid het blad "Elisabeth" en met de kerst wordt dit blad huis aan huis bezorgd.

In de feestweek is er een laagdrempelige evangelisatiedienst in het Dorpshuis "Op de Welle" te de Wilp, m.m.v. gospelkoor of muziekgroep.

De zondag na Pinksteren is er een ZWO dienst, en de tweede zondag in oktober is er een evangelisatiedienst m.m.v. gospelkoor of muziekgroep.

Er wordt een adoptiegezin via Family Help Program en een sponsorkindje via World Vision ondersteund.
Ook het Nederlands Bijbelgenootschap en Plan Internationaal Nederland en Cordaid worden structureel ondersteund.

De diaconie kiest elk jaar een project van Kerk in Actie, hiervoor houden wij ook acties in onze gemeente o.a. fietstochtje, verkoop van suikerbroden.

Kortom het diaconaat geeft bijstand in fysieke, materiële en sociale noden.

Eredienst . Voorganger: ds. E. Kronemeijer uit Beetsterzwaag
datum en tijdstip 28-07-2019 om 9.30 u