PKN
Protestantse Gemeente De Wilp-Siegerswoude
 
ZWO-Dienst op zondag 16 juni a.s. om 9.30 u. ZWO-Dienst op zondag 16 juni a.s. om 9.30 u.

Van de Diaconie ,

Op 16 juni is er een ZWO dienst waarin Dhr Jan Jacob Hoefnagel uit Sneek voorgaat.
 Het thema van deze dienst is : "Dorcas".

Verdere medewerking wordt verleend door muziekvereniging  “De Volharding”
 
lees meer »
 
Bijzondere dienst op zondag 26 mei om 19.30 u. Bijzondere dienst op zondag 26 mei om 19.30 u.


Bijzondere dienst met als thema: "Altijd bereikbaar"
m.m.v. de gospelgroep "Young Spirit"
lees meer »
 
Maatschappelijk uitje voor de alle clubleden Maatschappelijk uitje voor de alle clubleden
 
Bijzondere dienst met de gospelgroep "SINJAEL" uit Donkerbroek Bijzondere dienst met de gospelgroep "SINJAEL" uit Donkerbroek

IMG_4510-d
Bijzondere Diensten

Ik wil juichen voor U mijn Heer, met blijdschap in mijn hart. Ik wil jubelen voor U Heer, mijn hart is vol ontzag. Ik erken: U Heer bent God, en ik behoor U toe. Mijn aanbidding is slechts voor U, wat ik ook denk of voel. En ik ga door de poorten met een loflied, want ik wil U ontmoeten deze dag. Inderdaad, dit is het begin van Opwekking 589, een van de songs die Sinjael met de gemeente in samenzang gaat zingen in hun bijzondere dienst “Woorden die raken” op zondag 24 maart. Naast nog meer liedjes uit Opwekking die Sinjael met de gemeente zingt, gaan ze voor ons ook super goede liedjes ten gehore brengen die ze zelf hebben geschreven. Een ieder die fan is van goede gospel, en die weet waar Sinjael toe in staat is, kan niet verstek laten gaan. Collecte: Open Doors. Let op de aanvangstijd, want deze dienst begint om 19:30 uur ‘s avonds, en is gewoon in de Oosterkerk.


24 MAART  –  SINJAEL
29 SEPTEMBER  –  PASSION FOR CHRIST

 
Bezoekersaantal van onze website stijgt!! Bezoekersaantal van onze website stijgt!!
Sinds midden vorig jaar zijn we echt bezig geweest  om de website van onze gemeente beter te vullen, te actualiseren en hier ook meer ruchtbaarheid aan te geven. Het lijkt er op dat dit langzamerhand zijn vruchten afwerpt. Hadden we de afgelopen jaren gemiddeld per maand zo'n 500 bezoekers van de site, dit is nu opgelopen tot al ruim 1600 bezoekers in februari. Daar zijn we erg blij mee.
We hopen dan ook dat alle belanghebbenden in onze gemeente hun informatie, afspraken etc. aan ons doorgeven, zodat we de site goed up to date en informatief kunnen houden.

Klik hier, of op ons vernieuwde mailadres, om stukjes aan te leveren:

Bij voorbaat dank.
 
Nieuwsbrief Classispredikant ds. Jan Hommes Nieuwsbrief Classispredikant ds. Jan Hommes
Februari 2019
NIEUWSBRIEF CLASSISPREDIKANT ds. JAN HOMMES
‘Kinderen, we moeten niet liefhebben met de mond, met woorden, maar waarachtig, met daden’ (1 Johannes 3:18)
lees meer »
 
Communiceren! Maar hoe? Communiceren! Maar hoe?
 
ZONDAG 8 SEPTEMBER ZONDAG 8 SEPTEMBER
STARTZONDAG

Volgende week zondag is de Startzondag. Dan gaat onze eigen predikant ds. Johan Van der Sleen voor.
Na de dienst is er koffie en thee in De Mienskip. Daarna zijn er activiteiten voor alle leeftijden.Intussen wordt er achter De Mienskip eten klaar gemaakt in een stoofketel boven open vuur. De bronafbeelding bekijken
Als afronding van de activiteiten gaan we samen eten rondom het vuur. Voor deze maaltijd wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.
De Startzondag begint om 9.30 uur.
 
Jeugddienst 20 januari 2019, 14 u.

Jeugddienst 20 januari 2019, 14 u.
lees meer »
 
Zaterdag 12 januari a.s. 55+ middag Zaterdag 12 januari a.s. 55+ middag
Op zaterdag 12 januari is er een gezellige middag in De Mienskip.
We beginnen om 15.00 u. met koffie en thee.
Mevr. Pakes uit Oldekerk komt ons het een en ander vertellen.
Er zal volop gelegenheid zijn om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar bij te praten.
Deze bijeenkomst sluiten we traditiegtrouw af met een warme maaltijd.

Zo rond 19.00/19.30 u. denken we dat het is afgelopen.

Als het goed is bent u benaderd door de contactpersoon van uw wijk. Zo niet, neemt dan even contact op met Hennie Renkema: tele. 0594-642797.

We hopen samen op een gezellige middag!!
 
 
Kerstwandeling donderdag 20 december 2018

Kerstwandeling donderdag 20 december 2018
Dit jaar organiseren de clubs in samenwerking met basisschool de Wegwijzer een….


KERSTWANDELING!

Op donderdag 20 december willen we met elkaar het kerstfeest vieren in de vorm van een kerstwandeling door De Wilp voor jong en oud!

Onderweg zal door de leerlingen van groep 7/8 van basisschool de Wegwijzer en de jeugd van de kerk het Kerstverhaal worden uitgebeeld.

Vanaf 18.30 uur mogen gemeenteleden, dorpelingen en andere belangstellenden met deze wandeling starten. U hoeft zich niet op te geven; u kunt gewoon mee wandelen en genieten van al het moois langs de route!

De kerstwandeling start in het voorportaal van de Oosterkerk, aan de Oosterweg. Hier wordt u in groepen verdeeld en kunt u de lichten volgen!

We hopen op uw komst!

Voor vragen kunt u contact op nemen met Lutske Veenstra:

06-29031637
 
 
Nieuwe predikant

Nieuwe predikant
Vanaf zondag 4 maart a.s heeft onze gemeente weer een eigen predikant. Ds. Johan van der Sleen wordt op deze dag ingezegend als dominee van PKN De Wilp / Siegerswoude. Deze dienst begint om 9.30 u. in de Oosterkerk.
We zijn blij na jaren weer een eigen predikant te hebben.  Ds. van der Sleen is voor 50% aan onze gemeente verbonden en voor 50% aan PKN Zevenhuizen.
In deze laatst genoemde gemeente vindt de inzegening  's middags plaats.
Voorheen was hij 11,5 jaar predikant in Surhuisterveen. Hij blijft hier ook wonen. We wensen dominee van der Sleen een hele goed tijd toe in beide gemeentes en hopen op een feestelijke eredienst aanstaande zondag. Na de dienst is natuurlijk iedereen welkom in "De Mienskip" om dominee en zijn vrouw te feliciteren en samen een kop koffie of thee met wat lekkers erbij te nuttigen!! 
 
Evangelisatiedienst 21 oktober jl. actie Schoenendoos Evangelisatiedienst 21 oktober jl. actie Schoenendoos
Op zondag 21 oktober stond de Evangelisatiedienst, met medewerking van gospelgroep Sjir El Shaddai, in het teken van barmhartig zijn.. Het thema van de dienst: Jij dacht aan mij! Tijdens de dienst kwam op verschillende manieren naar voren hoe je barmhartig kunt zijn. Vanuit de kindernevendienst werd dit zichtbaar door de schoenendoosactie, circa 30 gevulde schoenendozen zijn ingeleverd. Dorien Zwama vertelde over haar reis van World Servants. Er werd niet alleen gebouwd maar er was ook ruimte voor kinderwerk en evangelisatie.
Dat barmhartig zijn en je dienstbaar opstellen, niet alleen iets is voor arme en verre landen, werd tijdens de dienst wel duidelijk. Wees ook barmhartig voor de mensen in je naaste omgeving!
lees meer »
 
Gespreksgroep jongvolwassen

Gespreksgroep jongvolwassen
Gespreksgroep jong volwassenen
In De Wilp is een gespreksgroep gestart van jong volwassenen uit de (wijde) regio. Er zijn nu zeven deelnemers variërend van 23 t/m 29 jaar. We gaan het boekje ‘Identiteit’ van Jan Pool bespreken. Wie zijn we en wie willen we zijn? Belangrijke vragen dus. Zeven personen is een mooi aantal, maar er kunnen best nog wat deelnemers bij. Zit je ook ongeveer in genoemde leeftijdscategorie en wil je meepraten rond het thema Identiteit, van harte welkom. De volgende samenkomst is donderdag 6 december bij De Mienskip in De Wilp. Wel graag even van te voren aanmelden bij ds. Johan van der Sleen, 06-2321 7002 of 

 
 
Afscheid Plantsoenkerk

Afscheid Plantsoenkerk
AFSCHEID van de PLANTSOENKERK
DE WILP
op: zondag 19 november 2017
aanvang 14.00 u.


We nemen afscheid van de Plantsoenkerk als plek waar de zondagse eredienst bijna 150 jaar werd gehouden. wij zijn blij dat het gebouw als karakteristiek bouwwerk in het dorp blijft bestaan.
We wensen met Albert Schweitzer dat alles wat een mens aan goeds heeft doorgegeven niet verloren gaat.

Na de dienst gaan we samen naar de Oosterkerk waar de ceremonie wordt afgesloten. Na afloop ontmoeten we elkaar in "De Mienskip" met een kop koffie of thee.

Kerkenraad Protestantse Gemneete
De Wilp -  Siegerswoude
 
Verslag 55+-middaag 14 januari jl.

Verslag 55+-middaag 14 januari jl.
lees meer »
 
De taal van de parels

De taal van de parels
lees meer »
 
Bijzondere dienst 18 november

Bijzondere dienst 18 november
 
Dubbele schat

zo 28 okt 2018 om 14.00 u. Bijzondere dienst: Spreker: Theun van der Velde m.m.v. Hadassa uit Ureterp
Dubbele schat
 
Bijzondere dienst

Bijzondere dienst
Op zondag 26 februari is er om 19.30 u. in de Plantsoenkerk een bijzondere dienst. Hierbij wordt medewerking verleend door de gospelband "Revival" uit Marum.
U bent van harte welkom
lees meer »
 
Bijzondere dienst

Bijzondere dienst

BIJZONDERE DIENST
PLANTSOENKERK
DE WILP
 ZONDAG 29 OKTOBER
AANVANG; 19:30 UUR

 GOSPELBAND
GRYN

Gryn bestaat uit de broers Theo (basgitaar) en Bert Santema (akoestische gitaar), Syb van der Ploeg (akoestische gitaar) en Jacob de Boer  
(mondharmonica). De mannen zingen allemaal, maar Jacob heeft wel een hele mooie stem, en ook zijn mondharmonica spel maakt grote indruk. De mannen spelen gospelmuziek in een blues stijl, met folk en country invloeden.

sjonggroepgryn.nl


Op YouTube staan meerdere filmpjes van optredens die ze in het verleden hebben gedaan. Maar het mooiste is natuurlijk om de mannen live in actie te zien in De Plantsoenkerk.
Een ieder is dan ook van harte welkom.
 
Kerstappèl 2016 Kerstappèl 2016
Op D.V. zaterdag 24 december zal het jaarlijkse Kerstappèl weer worden gehouden.

Het thema dit jaar zal zijn Licht leven in het pikkedonker
De gezamenlijke kerken uit Siegerswoude/de Wilp, zullen hier een invulling aan geven. Met medewerking van het Gelegenheidskoor uit De Wilp-Siegerswoude en muziekvereniging De Volharding. Deze zullen mooie liederen ten gehore brengen! Tevens zang, meditatie, gedicht etc.
De toegang is gratis, wel zal er een collecte voor een goed doel worden gehouden.

Waar: Dorpshuis "Op de Welle"
          Schoolstraat 17
          de Wilp
Aanvang: 19:00

U/jij bent van harte welkom!!


 
Startzondag Startzondag

De startzondag van 17 september

Thema : "Een open huis"
In de Oosterkerk te De WIlp
aanvang: 9.30 u.
voorganger: Erica Plomp - Den Uyl
m.m.v. "The Lighting Stars"uit Ureterp


In de startdienst van het seizoen gaan we ook afscheid nemen van Erica Plomp, onze pastorale medewerkster.  Na de dienst kunnen we persoonlijk afscheid van haar nemen onder het genot van koffie én een heuse "proeverij" met allerlei zoete en hartige hapjes. Dit doen we in de Mienskip.
Voor wie het leuk vindt is er na afloop hiervan de mogelijkheid om bij de familie Dijkstra aan de Keuningsweg het maïsdoolhof te bezoeken. Een avontuur voor jong en oud(er).

We hopen met elkaar een fijne start te maken aan het nieuwe seizoen.
Allen hartelijk uitgenodigd!!
 
 
Gelegenheidskoor Gelegenheidskoor
Sinds september zijn enkele leden van de PKN gemeente De Wilp/Siegerswoude,
en van de Chr. Geref kerk Siegerswoude, druk aan het oefenen om zowel tijdens het kerstappel van D.V. 24 december, als op tweede kerstdag tijdens de dienst in de Plantsoenkerk hun medewerking te verlenen.
 
Bijzondere dienst

Bijzondere dienst
lees meer »
 
Removos gereed

Klaar voor transport
Removos gereed
Op woensdag 28 september zo rond 12.00 u. waren de laatste kaartjes gebundeld en in de enveloppen gestopt. Het werk zit er weer op voor dit jaar. Met vereende krachten zijn er 17.000 pakketjes gemaakt. U moet weten dat elk pakketje verschillende keren door handen komt:
1. er worden pakketjes van kaarten maken;
2. die pakketjes worden samengevoegd met een kalender en wat info;
3. deze stappeltjes moeten in een grote envelop;
4. elke envelop krijgt een eigen acceptgirokaart op naam en     moet worden dichtgeplakt.
5. de gevulde enveloppen worden gestappeld op pallets om te worden    opgehaald door DHL.

Kortom een hele klus, maar ook heel gezellig om samen te doen.
Alle medewerkers van dit jaar worden hartelijk bedankt voor hun inzet. Door hen kan er straks weer een mooi bedrag worden toegevoegd aan het bouwfonds.

 
 
Bijzondere dienst

Bijzondere dienst
BIJZONDERE DIENST

gospelband
BROEDERS
zondagavond 15 november
PLANTSOENKERK

aanvang;19:00 uur
Johannes de Heer bundel, Psalmen en Gezangen, Evangelische liedbundel, eigen nummers
bandbroeders.nl
 
Tentdienst Tentdienst
 
Bijzondere dienst

Bijzondere dienst
Op 24 april kunnen we genieten van een live optreden van gospelkoor The Messengers. Speciaal voor onze gemeente hebben ze een bijzondere dienst samengesteld met veel muziek, maar de dienst bevat ook andere ingrediënten. Naast het koor is er ook een begeleidingscombo, die bestaat uit gitaar, bas, drums, toetsen en dwarsfluit. Nog niet zo lang geleden verbond dirigente Cisca van Sloten uit Leeuwarden zich aan dit enthousiaste gezelschap uit Holwerd. De dienst is in de Plantsoenkerk, en begint om 14:00 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd.
 
 
Bijzondere diensten in april en mei

Bijzondere diensten in april en mei
Met hun thema “Geloof het of Niet” komt praiseband Anders 26 april naar De Wilp voor een bijzondere dienst in de Plantsoenkerk. Veel liederen uit Opwekking en een aantal Engels talige nummers zullen ze ten gehore brengen rond het thema waarin ook het verhaal over Johannes in de gevangenis verteld zal worden. Introductie heeft Anders eigenlijk niet nodig, want ze zijn wel vaker voor een bijzondere dienst in De Wilp geweest. praisebandanders.nl Aanvang van de dienst is 14:00 uur, en iedereen is natuurlijk weer van harte uitgenodigd om er bij te zijn.
Zangkoor Jedaja uit Grootegast zorgt voor extra muzikale versterking in de eredienst van 10 mei. Sinds een tijdje hebben ze in Onno een nieuwe dirigent gevonden, en volgens zeggen wordt er meer opgetreden en kwalitatief beter gezongen dan voor die tijd.
 
lees meer »
 
Basile

Basile
Zondag 28 februari om 15:00
zeer Bijzondere Kerkdienst
Een middagje Afrikaanse muziek, zang en verhalen
Plantsoenkerk, Plantsoen 14, De Wilp

Basile Maneka is zanger, gitarist, percussionst, performer en
componist.
 
Basile groeide op in Kinshasa in een rijke Congolese
muziektraditie. Hij speelde in tal van bekende Congolese groepen,
waaronder: Bella-Bella, Kossa-Kossa  en Viva La Musica made France de
Papa Wemba. 
 
In 1976 richtte Basile in Angola zijn eigen succesvolle groep Los
Malucos de Luanda op.  Ook speelde hij als trompetist in Interpalanca
en 1 de Maio, het Nationaal Orkest van Angola. 
In Nederland werkte Basile samen met: Tsjebbe Hettinga, Hendrik van
der Meer, Sieb van  der Ploeg, Sido Martens, (Gastoptreden bij)
Reboelje en (voorprogamma van) De Dijk. Behalve als uitvoerend
musicus, is Basile ook veel gevraagd als leraar en workshopleider. 
Hij verzorgt djembé-lessen en geeft cursussen Afro-Caribische muziek.
 
Basile heeft  samen met Wilco Kloosterman het eerste multiculturele
gospelkoor in Friesland  opgericht; All for One.  Basile is in Nederland
bekend van groepen als: Mixed Up Africa United Afro-Roots, Afro-
Frisonne, Baoema en Mangrove. Maar ook als solo-artiest is Basile
regelmatig te bewonderen.

Voor meer informatie www.basile.nl
 
Twee zilveren jubilea

Twee zilveren jubilea
Riet Willems en Aukje de Haan worden aan het eind van de morgendienst  op 11 januari verrast met de oorkonde en de decoratie die horen bij 25 jaar onafgebroken dienst in onze gemeente. Zij krijgen de onderscheidingen uitgereikt met lovende woorden van Tjitske Scheenstra, voorzitter van de kerkenraad.
Riet Willems doet al ruim 25 jaar de leden-administratie en Aukje de Haan is 25 jaar organiste. Wij hopen dat Riet en Aukje nog lang hun bijzondere rol in onze gemeente mogen vervullen. Daarbij wensen we hen Gods zegen toe.
 
 
BIJZONDERE DIENSTEN BIJZONDERE DIENSTEN
Over het schilderij “De terugkeer van de verloren zoon”, dat door Rembrandt is geschilderd, wordt in meerdere boeken van predikant/schrijver Henri Nouwen geschreven. De vier mannen van gospelband Gryn, in het gebied net onder de waddenzeedijk woonachtig, zullen het schilderij in het licht van de verhalen van Nouwen als thema van hun bijzondere dienst gebruiken. Op website sjonggroepgryn.nl van Gryn kan je meer over de groep te weten komen. Het zal een Friestalige dienst gaan worden, want zowel alle songteksten en de taal die  er gesproken gaat worden is in het Fries. De dienst is op 22 februari in de Plantsoenkerk, en begint om 19:00 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze dienst.

Een week later, op zondag 1 maart, komen The Messengers uit Dokkum e.o. onder leiding van Loekie Roosdorp de eredienst opvrolijken. Het is een gospelgroep met zo’n 40 zangers en zangeressen, en stevig ondersteund door een combo van gitaristen en een drummer. Ze bestaan inmiddels al weer meer dan 20 jaar, en  je kunt nog meer over ze te weten komen op hun website themessengers.webklik.nl 
 
 
Kookboekje Kookboekje
Enkele reacties op het kookboekje:
 
Het ziet er professioneel uit en handig in het gebruik met die ringband. Sjoukje.

De voorkant ziet er ook zo lekker uit.
Als je erop geknoeid hebt kun je het zo weer afvegen. Henny.

Ik moet nog een paar van die kookboekjes hebben. Ze graaien ze mij onder de handen weg. Tiny.

Zo’n mooi boekje voor de prijs van een bos bloemen. Ik geef mijn zussen en schoonzussen allemaal dit boekje voor hun verjaardag. Alie.

Heb het kookboek vandaag ontvangen en wil jullie complimenten maken voor deze uitgave,geweldig wat een goed boek!!!!! Ziet er prima uit en de recepten zijn helemaal mijn smaak!! Veel succes met de verkoop verder en een vr.groet. Truus K..

Jullie idee om een eigen kookboek te maken is origineel en goed uitgevoerd. Ik zal het boek hopelijk in mijn nieuwe kamer gebruiken voor culinaire hoogstandjes!
Matthijs, student in Groningen.

Wil je voor ons ook een boekje meebrengen? Het is een mooi voorbeeld om in onze gemeente ook zo iets te doen.
A. de V.
 
De kookpotten van De Wilp en Siegerswoude

De kookpotten van De Wilp en Siegerswoude
Er zijn al 500 exemplaren van de kookpotten verkocht. Na de verkoop van het 500ste exemplaar was er nog meer vraag, daarom zijn er nog eenmaal 50 exemplaren gedrukt. Deze laatste boekjes zijn alleen verkrijgbaar bij het Wilpster Warenhuis, Mr Nennstiehlweg 87, 9367PC De Wilp, telefoon 0594- 643786. Het boekje kan ook opgestuurd worden, dan kost het €14,-. 

Het geheim van dit succes is "Het zijn gewone recepten waar je geen bijzondere dingen voor nodig hebt en het zijn bijzondere recepten, omdat je gewone dingen gebruikt."
 
De Kookpotten van De Wilp en Siegerswoude

De Kookpotten van De Wilp en Siegerswoude
Wat is jouw lievelingsrecept? Bij welk recept heb jij een speciale herinnering? Wat maak jij bij bijzondere gelegenheden? Met deze vragen gaan een aantal mensen in De Wilp en Siegerswoude op stap om recepten te verzamelen voor het goede doel. De opbrengst is bestemd voor nieuwe kanselkleden in de Oosterkerk te De Wilp. Het resultaat van de actie is een verrassend mooi en vooral praktisch kookboek.
In negen rubrieken zijn meer dan 130 recepten  bij elkaar gebracht tot een overzichtelijk geheel. Van ieder gerecht en van degene die de recepten insturen is een foto gemaakt. Hierdoor ontstaat een kleurrijk en persoonlijk boek. De unieke verzameling recepten geeft niet alleen een beeld van de eigentijdse eetgewoonten, maar ook van wat ooit lekker werd gevonden. Streekgerechten uit de Friese en Groningse keuken worden afgewisseld met recepten uit de internationale keuken. Samen met recepten voor een complete high tea en een speciale rubriek voor de kinderen is het meer dan een gewoon kookboek geworden.
Het receptenboek “De Kookpotten van De Wilp en Siegerswoude” is verkrijgbaar in  Het Wilpster Warenhuis, Mr. Nennstiehlweg 87 te De Wilp, voor € 10,-. Zolang de voorraad strekt.
Het receptenboek “De Kookpotten van De Wilp en Siegerswoude” kan ook op de volgende adressen afgehaald worden:
            Tjitske Scheenstra, Oudewijk 2, De Wilp (tel: 0594-642197)
            Joke Veenstra, “Snuffelschuur”, Middenwei 13, Siegerswoude (tel: 0516-542153)
            Ans Wolthuis, Langpaed 10, Siegerswoude (tel: 05120302668)
Als de afstand naar De Wilp en Siegerswoude te groot is, kan het receptenboek per email besteld worden. De verkoopprijs is dan € 14,- per exemplaar.
Mail naar  en vermeld het aantal gewenste exemplaren van “De Kookpotten van De Wilp en Siegerswoude” en het volledige adres waar de exemplaren heen gestuurd moeten worden.
Zodra de betaling op bankrekeningnummer:  NL59 INGB 0000 8979 54 t.n.v.  Geref. Kerk  De Wilp/Siegerswoude onder vermelding van: ”Kookboekje”, ontvangen is wordt de gevraagde bestelling toegezonden.
 
 
Kerstappel Kerstappel
 
Kinderkerstfeest Kinderkerstfeest
Kerstviering voor jong en oud in de Plantsoenkerk

Op de eerste kerstdag, ’s avonds om 19.00 uur zal er weer een kerstviering in de Plantsoenkerk zijn. Deze viering is uitermate geschikt voor families.
Al jaren komen er hele gezinnen naar deze kerk om het kerstfeest samen te vieren. Ook dit jaar zal er van alles te zien en te horen zijn wat met de geboorte van de zoon van God te maken heeft.
De bekende kerstliederen zullen weer uit volle borst gezongen worden onder begeleiding van muziekgroep Katmarfolk  uit Hallum. Zij bespelen verschillende instrumenten waaronder het kerkorgel, harp en doedelzak.
Verder wordt het kerstverhaal verteld maar ook een vrije kerstvertelling zal niet ontbreken.
Natuurlijk worden de kinderen niet vergeten en zullen ook zoveel mogelijk deelnemen aan de dienst.
Wij hopen dat u allen er weer bij aanwezig bent en neem buren en kennissen mee naar dit mooie feest.
 
Huis van de Vader avond Huis van de Vader avond
Op woensdagavond 17 december is er een Huis van de Vader avond in de Mienskip. Vanaf 19.30 staat de koffie/thee klaar en de avond zelf begint om 20.00 uur.
 
Het thema is De Heilige Geest.
De avond wordt georganiseerd door Unite in Christ.
Op hun site zijn de avonden na te luisteren.
 
 
 
Sirkelslag kids Sirkelslag kids
Wat was het een feest vrijdagavond! Sirkelslag KIDS. Door heel Nederland schoten water-raketten de lucht in, van afval werden nieuwe creatieve dingen ontworpen en kinderen leerden wat geloven en zorg voor de schepping met elkaar te maken hebben. Bijna 3000 kinderen deden mee aan deze editie. De funny boys en girls uit de Wilp en Siegerswoude zijn 76e geworden.


 
 
Bijzondere diensten

Bijzondere diensten
Zoals schepen varen op de koers van een lichtbaken, zo ervaart “It Ljochtbeaken” uit Haulerwijk Jezus als een lichtbaken in hun leven. Een lichtbaken, niet voor een kalme reis, maar voor een behouden aankomst. Een interkerkelijk mannenkoor dat bestaat uit een grote groep stoere kerels die zingen in shanty-stijl. Op zondag 7 december zingen de mannen in de eredienst de pannen weer van het dak. Er wordt uit allerlei bundels gezongen, waarbij de liederen een verandering ondergaan door er een shanty draai aan te geven.

Op 26 oktober was Revival uit Marum bij ons te gast, maar tevens gastheer in de bijzondere dienst in de Plantsoenkerk. Veel bekende en daarnaast goed in het gehoor liggende gospelliederen passeerden de revue. Een zeer geslaagde dienst.
 
Bijzondere dienst 26 oktober

Bijzondere dienst 26 oktober
In de Plantsoenkerk is op 26 oktober de laatste bijzondere dienst van dit jaar. Praiseband Revival uit Marum zal zorg dragen voor het gehele reilen en zeilen in deze dienst. Naast muziek uit de opwekkingsbundel, is er veel Britse en Amerikaanse worship in deze laagdrempelige dienst, een ieder is dan ook van harte uitgenodigd om langs te komen. De Plantsoenkerk staat op Plantsoen nr. 14, en het optreden begint ’s avonds om 19:30 uur.
 
Evangelisatiedienst Evangelisatiedienst
De evangelisatiecommissie nodigt u uit voor het bijwonen van de evangelisatiedienst op 12 oktober.
Het thema is:
Gastvrijheid.
De dienst wordt verzorgd door:
 ds. E.N. Kronemeijer uit Beetsterzwaag.
Muzikale omlijsting van het koor: Manna
 
Op zondagochtend 12 oktober om 09.30 uur hopen wij u te ontmoeten in de Oosterkerk
Oosterweg 49 te De Wilp.
Na afloop koffie/thee in de Mienskip
 
Samen op weg avond Samen op weg avond
Samen op weg avond

Maandagavond 22 september.

Locatie: In de Bongerd.

Aanvang: 20.00 uur, vanaf 19.45 uur koffie/thee.

Voor wie: jong en oud, iedereen is welkom!

Leiding: Unite in Christ.
 
Samen op weg avond Samen op weg avond

Samen op weg avond.

Dinsdag 29 april.

Om 20.00 uur in de Mienskip.
Inloop vanaf 19.45 uur
.

Samen zingen, bidden, spreken, luisteren,
alles mag!!!!


U/jij bent van harte welkom om eens een keer mee te doen. Geen verplichting om elke keer te komen.

 
Bezoek Foarikker in de Oosterkerk Bezoek Foarikker in de Oosterkerk
Afgelopen maandag 7 april hebben de leerlingen van groep 1 t/m 8 van de Foarikker een bezoek gebracht aan de Oosterkerk. Dominee heeft van alles uitgelegd en Aukje heeft ons het orgel laten zien. Het was erg leuk en leerzaam!
 
 
Jaarfeest op 11 april Jaarfeest op 11 april
Hallo Clubleden!!

Helaas, helaas..  het clubjaar komt alweer bijna tot zijn einde..  Maar gelukkig sluiten we dit clubjaar af met het jaarfeest!!!
 
Wat?                              Verkoopactie  en een gezellige avond met een spannend spel, voor een hapje en een drankje wordt gezorgd!
Voor wie?                       Alle clubleden
Wanneer?                      11 april
Hoelaat?                        18.30 verzamelen
Waar?                            In de Mienskip
Wat moet je meenemen?            Een goed humeur!! Tot dan!
Groetjes de clubleiding!

 
 
Jeugddienst Jeugddienst
Zondag 26 janurari om 14.00 uur is er geen jeugddienst. De dienst staat wel op het rooster in de Samenspraak maar gaat niet door.
 
Foto's van de kerstwandeling Foto's van de kerstwandeling

 
Kerstappel

Kerstappel

Op dinsdag 24 december zal het Kerstappel weer worden gehouden,

Dit jaar het thema:

Hebben wij de X-factor?

De gezamenlijke kerken van Siegerswoude-de Wilp zullen hier samen een invulling aan geven.

Met muzikale medewerking van gospelkoor ‘Sjir El Shaddai’,en muziekvereniging ‘De Volharding’,die mooie liederen ten gehore zullen brengen!

Het samen zingen van bekende liederen,een meditatie,gedicht etc.,zullen deze mooie avond niet ontbreken.

Komt u/jij ook?

Jong en oud,klein en groot, u/jij bent van harte welkom om deze avond bij te wonen!

De toegang is gratis,wel zal er een collecte worden gehouden voor de onkosten, en een collecte voor een goed doel.

Waar: ‘Op de Welle’in de Wilp

Adres:  Schoolstraat 17   

Tijd:     19.00 uur                                  

 
Kerstwandeling

Kerstwandeling

Op woensdag 18 december wordt er een kerstwandeling georganiseerd door CBS De Foarikker & PKN De Wilp-Siegerswoude. De start is tussen 18:30 en 19:30.

 
 
 

Eredienst . Voorganger: Mw. G. Hovius-Dijkstra uit Ureterp.
datum en tijdstip 23-02-2020 om 9.30 u
meer details

Eredienst . Voorgang: Ds. G. de Kok uit Groningen. Stepping Stones komt samen in De Mienskip. Koffie en thee drinken na de dienst. 1e zondag 40- dagentijd. er: Ds. G. de Kok uit Groningen.
datum en tijdstip 01-03-2020 om 9.30 u
meer details

Eredienst: Voorganger: ds. F. de Jong. uit Leek. 2e zondag 40- dagentijd
datum en tijdstip 08-03-2020 om 9.30 u
meer details

Biddag voor gewas en arbeid. Voorganger: Mw. H. Stuut-Vogelzang uit Boerakker
datum en tijdstip 11-03-2020 om 19.30 u.
meer details

Eredienst. Voorganger: drs. K. Oosterhuis uit Haren. 3e zondag 40- dagentijd. Stepping Stones komt samen in De Mienskip. Koffie en thee drinken na de dienst.
datum en tijdstip 15-03-2020 om 9.30 u
meer details

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.