Kindernevendienst Kindernevendienst
Kindernevendienst april 2021

Het is bijna Pasen… we zitten nu nog in de 40 dagen tijd, 40 werkdagen en 6 zondagen en dan is het Pasen. Als het goed is hebben jullie allemaal een kalender van ons gekregen, klopt dat?
In de afgelopen weken mochten jullie vaak naar school, hoewel die Corona is soms toch best vervelend, of misschien juist fijn voor jou… Is er één iemand ziek, mag gelijk de hele klas thuis blijven… Hoe vinden jullie dat?
Jezus deed in de tijd voor Pasen ook alles samen met zijn leerlingen, eigenlijk lijkt dat hier wel wat op. Ze gingen overal samen heen… Zie ook het 40 dagen tijd project van dit jaar, via:  https://debijbel.nl/bijbelbasics
als het goed is hebben jullie een veertigdagenposter met luikjes gekregen en een bijbehorend boekje met opdrachten. Hoe vonden jullie dit? Wij hopen dat je daardoor steeds meer de liefde van Jezus op het spoor bent gekomen.

Vanaf 17 februari start de 40 dagen tijd voor Pasen. Dit jaar gaat het over: Een spoor van liefde.
 Jezus geeft zijn leven uit liefde voor de mensen. Hij vraagt aan zijn leerlingen om uit liefde voor Hem ook elkaar lief te hebben. Jezus heeft een diepe voetafdruk achtergelaten in de wereld en in hun leven. De leerlingen mogen in zijn voetstappen treden, en daarbij zal Hij hen nooit alleen laten.
Ook wij mogen in zijn voetstappen treden. Dat doen we dit jaar heel concreet in het nieuwe projectlied ‘Achter U aan’, geschreven door Corien Oranje en op muziek gezet door Marcel Zimmer. Laat je daarnaast meenemen door verhalenverteller Jolanda Kromhout in de filmpjes, die je steeds een stukje verder meeneemt richting de kern van Pasen: De liefde van Jezus.
Met de Paasdagen gaat het over het feit dat Maria en de leerlingen van Jezus het lege graf vinden… en dat Maria daarna Jezus ontmoet. Met Pasen vieren we dat JEZUS LEEFT en de dood overwonnen heeft.
We hopen het verhaal en de tekeningen en puzzels bij jullie thuis te kunnen brengen! Mocht je het niet gekregen hebben, wil je het dan laten weten?
Als kindernevendienst hopen we, dat zodra we weer met elkaar naar de kerk mogen, we ook weer kunnen starten met de kindernevendienst. Wanneer het zover is laten we het jullie weten.
Zo hopen we samen toe te leven naar het feest van Pasen, Hemelvaart en Pinksteren en dat zo ook met jullie te kunnen vieren!!!

groetjes van de kindernevendienst,
Hilda, Rikko, Jacquelien, Thea en Ytina

Ps We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de kindernevendienst, wie o wie heeft interesse

Projectlied: Achter u aan:

Inloggen