ZWO-Dienst op zondag 16 juni a.s. om 9.30 u. ZWO-Dienst op zondag 16 juni a.s. om 9.30 u.

Elizabeth maakt haar dromen waar
Blijvende verandering met ondersteuning van Dorcas

De collecteopbrengst van 16 juni a.s. is voor de projecten van Dorcas. Met uw bijdrage kan Dorcas mensen op weg helpen om zich verder te ontwikkelen. Door bijvoorbeeld een ramp of armoede zitten zij in de knel en komen ze niet verder. Met hulp van Dorcas komen ze weer tot bloei. Dorcas werkt in 18 landen in Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten en voert 168 projecten uit.

Een voorbeeld hoe het leven van iemand kan veranderen, is dat van de zeventienjarige Elizabeth uit Kenia. Ze is nu een van de beste studenten van haar school en zet zich in voor kinderrechten. Ze wil doorleren om apotheker te worden.
Een paar jaar geleden overleed de moeder van Elizabeth aan de gevolgen van aids. Een belangrijke spil in het gezin viel daarmee weg. Daar kwam nog eens bij dat ook de vader van Elizabeth hiv-positief is. Elizabeth is niet bij de pakken neer gaan zitten. Ze realiseerde zich dat als ze iets wilde bereiken, ze moest doorzetten en haar best moest doen op school.
De toekomst van Elizabeth ziet er door de hulp van Dorcas een stuk beter uit. Nu kan ze naar school omdat Dorcas haar schoolgeld betaalt. Met haar vader gaat het ook goed. Hij werkt nu in de landbouw. ‘Ik ben dankbaar voor het project. Het zorgt ervoor dat ik mijn dromen kan nastreven!’, vertelt Elizabeth met een grote glimlach.

Naast Elizabeth helpt Dorcas jaarlijks honderdduizenden andere mensen. Met uw bijdrage – klein of groot – kunt u mensen helpen tot bloei te komen. Doet u mee? Dank u wel!

Bent u niet in de gelegenheid om tijdens de collecte uw bijdrage te geven, dan kunt u ook een gift overmaken aan Dorcas in Andijk, IBAN NL04 RABO 0106 2500 00, o.v.v. collecte [naam kerk] + datum collecte.

Eredienst. Gedachtenisdienst. Voorganger: ds.Johan van der Sleen. Stepping Stones komt samen in De Mienskip. Koffie en theedrinken in De Mienskip.
datum en tijdstip 17-11-2019 om 9.30 u

18+ gespreksgroep
datum en tijdstip 22-11-2019 om 17.30

Eredienst: Voorganger: Anne-Willem Hoekstra uit Surhuisterveen
datum en tijdstip 24-11-2019 om 9.30 u

Eredienst. Voorganger: ds.Johan van der Sleen. 1e Advent. Stepping Stones komt samen in De Mienskip. Koffie en thee drinken na de dienst.
datum en tijdstip 01-12-2019 om 9.30 u