Sirkelslag!

Het thema van Sirkelslag was: In het donker zoeken naar het licht. Club 10/11 werd meegenomen in het verhaal over Daniël. Dit verhaal loopt als een rode draad door de spellen. Daniël wordt in de leeuwenkuil gegooid. Maar het verhaal begint al eerder. Met de verwoesting van de stad Jeruzalem door de Babyloniërs. De Israëlieten mogen niet meer in hun eigen land wonen. Ze worden in ballingschap meegenomen naar babylonië en komen in een vreemd land waar mensen anders denken en doen. Daniël groeide op in deze tijd. Tijdens Sirkelslag maken de kinderen kennis met het verhaal van Daniël.

Bij een van de spelen krijgen de kinderen allerlei gezonde en ongezonde dingen om te raden. En op het laatst moeten ze samen overleggen of ze voor de rest van de avond voor gezonde of ongezonde snacks kiezen.

Bij een spel moeten ze van allerlei spullen (zoals goud/zilver/bronskleurig papier, eierdozen en wc rollen) een standbeeld maken. Een van de spelen gaat over de brandende oven. Er moeten 3 rebussen opgelost worden. Er wordt een positieve collage gemaakt. En als laatste spel is het doel dat de kinderen de leeuw (iemand van de jury) zo lang mogelijk laten lopen.

Al met al een spannend (de spelen moesten binnen een bepaald tijdsbestek uitgevoerd worden) en super leuke en geslaagde avond!

Eredienst . Voorganger: ds. M. Klomp uit Marum.
datum en tijdstip 19-07-2020 om 9.30 u

Eredienst. Voorganger: ds. A. de Vries uit Nijverdal
datum en tijdstip 26-07-2020 om 9.30 u

Eredienst Voorganger: Mw E. van der Hoog - van Gils