Nieuwsbrief Protestantse gemeente De Wilp-Siegerswoude - Oktober 2020 Nieuwsbrief Protestantse gemeente De Wilp-Siegerswoude - Oktober 2020
Nieuwsbrief Protestantse gemeente De Wilp-Siegerswoude

Het coronavirus blijft ons in de greep houden, er is nog geen uitzicht op verbetering en de maatregelen worden eerder strenger dan dat ze versoepeld worden.
Wij gaan er van uit dat we ons de rest van dit jaar aan de huidige maatregelen moeten houden. Dit houdt in dat we ook in november en december maximaal 30 bezoekers mogen ontvangen tijdens de diensten.
We blijven de gemeente in 2 groepen verdelen: wijk 1 t/m 3 en wijk 4 t/m 7.
Wijk 1 t/m 3 is van harte welkom op zondag 8 en 22 november,  6, 20, en 26 december.
Wijk 4 t/m 7 is van harte welkom op zondag 1, 15 en 29 november, 13, 25, en 27 december.
Iedereen uit deze wijken is van harte welkom op hun zondag, opgeven is niet nodig. In de afgelopen weken is gebleken dat dit heel goed verloopt.
De avonddiensten op 4 november, dankdag, en 31 december zijn voor iedereen. Voor de dankdienst worden er producten ingezameld voor de voedselbank, deze kunt u aanstaande zondag en woensdag 4 november meenemen naar de kerk.

Ook de kindernevendienst heeft een aangepast programma:
8 november is er weer kindernevendienst voor alle groepen en ongeacht uit welke wijk.
Neem je gevulde schoenendoos mee! Het thema die morgen is 'vul een schoenendoos en geef een schat'.
Alle andere gemeenteleden mogen ook zeker meedoen en kunnen hun gevulde schoenendoos vanaf zondag t/m 15 november bij binnenkomst op de avondmaalstafel zetten.
Bent u niet in de gelegenheid de schoenendoos mee te nemen naar de kerk? Neem dan contact op met Hilda Zwama 06-50571733.

Wij beseffen dat deze periode voor veel mensen erg moeilijk kan zijn. (Bijna) geen bezoek en ook nergens naartoe kunnen….dit maakt de dagen lang. Maar wij mogen weten dat wij er niet alleen voor staan, zoals heel mooi is beschreven in dit bekende gedicht:

Ik droomde eens en zie, ik liep aan ‘t strand bij lage tij.
Ik was daar niet alleen, want ook de Heer liep aan mijn zij.
We liepen samen het leven door, en lieten in het zand,
een spoor van stappen; twee aan twee, de Heer liep aan mijn hand.
Ik stopte en keek achter mij, en zag mijn levensloop,
in tijden van geluk en vreugde, van diepe smart en hoop.
Maar als ik het spoor goed bekeek, zag ik langs heel de baan,
daar waar het juist het moeilijkst was, maar één paar stappen staan.
Ik zei toen “Heer waarom dan toch? Juist toen ik U nodig had,
juist toen ik zelf geen uitkomst zag, op het zwaarste deel van mijn pad…”
De Heer keek toen vol liefde mij aan, en antwoordde op mijn vragen;
“Mijn lieve kind, toen het moeilijk was, toen heb ik jou gedragen…”

De kerkenraad.

Inloggen

Eredienst . Voorganger: Mw. H. Stuut - Vogelzang uit Boerakker. Vandaag leden uit de wijken 4 t/m 7
datum en tijdstip 29-11-2020 om 9.30 u

Eredienst . Voorganger: ds. A. deVries uit Nijverdal. Vandaag leden uit de wijken 1 t/m 3.
datum en tijdstip 06-12-2020 om 9.30 u

Eredienst. Voorganger: drs. K. Oosterhuis uit Haren. Vandaag leden uit de wijken 4 t/m 7.
datum en tijdstip 13-12-2020 om 9.30 u

Eredienst. Voorganger: Ds. J.J. Hoefnagel uit Sneek. Vandaag leden uit de wijken 1 t/m 3.
datum en tijdstip 20-12-2020 om 9.30 u

Eerste Kerstdag. Voorganger: Ds. J.J. van der Sleen. Vandaag leden uit de wijken 4 t/m 7.
datum en tijdstip 25-12-2020 om 9.30 u