Nieuwsbrief 22 november Nieuwsbrief 22 november
Nieuwsbrief Protestantse gemeente De Wilp-Siegerswoude

Tot onze spijt moeten wij u meedelen dat wij hebben besloten om de kerkdiensten alleen nog digitaal te houden en geen bezoekers meer te ontvangen in de kerk.
In de persconferentie van vorige week heeft de premier ons opgeroepen om zo weinig mogelijk bij elkaar te komen. Al heeft de kerk hierin een uitzonderingspositie, de landelijke PKN adviseert wel dringend om alleen digitale diensten te houden en wij hebben besloten om dit advies op te volgen. Afgelopen zondag is de laatste dienst geweest waarin bezoekers welkom waren. Deze dienst is ook opgenomen en is te volgen via een link op de website. De dienst van 1e Kerstdag staat vrijdagochtend om 9:30 uur op YouTube; u kunt ook deze dienst volgen via een link op de website.
Ondertussen zijn de kerkrentmeesters heel druk bezig geweest om ervoor te zorgen dat iedereen de dienst via een livestream kan volgen, gewoon op zondagochtend om 9:30 uur. We gaan ervan uit dat dit aanstaande zondag gereed is en u om 9:30 uur de dienst rechtstreeks kunt volgen. Mocht dit nog niet lukken, dan is deze dienst later via YouTube te volgen. De Oudejaarsdienst moet zeker via de livestream te volgen zijn. Dan kunt u gewoon op de normale tijd de dienst thuis bijwonen. De diensten zijn straks te volgen via kerkdienstgemist.nl. Hierin zoekt u PKN De Wilp-Siegerswoude en kunt u live diensten volgen of later terugkijken. Op de hoofdpagina van onze website komt ook een link waarmee u rechtstreeks naar onze kerk op kerkdienstgemist.nl wordt geleid.
Nu wij niet meer in de kerk komen, is er ook geen mogelijkheid om te collecteren. Aangezien (bijna) alle kosten wel doorgaan, hebben wij deze inkomsten echt wel nodig. Op de website staan de rekeningnummers van de kerk en diaconie; hierop zijn bijdragen voor collectes van harte welkom. U kunt deze rekeningnummers ook vinden in de Samenspraak.
Ook is er de komende periode helaas geen kindernevendienst, de dienst die gepland stond op 1e Kerstdag gaat niet door.
Deze maatregelen gelden in elk geval tot en met zondag 17 januari. Op 12 januari staat er weer een persconferentie gepland en zullen we horen of de maatregelen worden versoepeld of niet. De berichten zijn niet positief, dus de kans is zeker aanwezig dat we nog langer met deze maatregelen te maken houden. Houd de website goed in de gaten voor het laatste nieuws.
Ondanks alles wensen wij jullie toch hele fijne Kerstdagen en een gezegend 2021!

De kerkenraad.

Inloggen

Eredienst. Voorganger: ds.Johan van der Sleen. Heilig Avondmaal. Waarschijnlijk nog via livestream
datum en tijdstip 31-01-2021 om 9.30 u