Verslag 55+-middaag 14 januari jl.

De 55+-middag van zaterdag 14 januari.

Op deze traditionele nieuwjaarsbijeenkomst waren dit jaar iets minder aanwezigen dan we gewend waren. Dit kwam enerzijds door het wat winterse weer en anderzijds door de griep.
Maar de aanwezigen zullen deze middag niet gauw vergeten. Onder het genot van de kofiie, een drankje en de nodige versnaperingen vertelde
Klaas Gorter de aanwezigen van alles over ervaringen uit zijn werkzame leven in de scheepvaart.. Hij was betrokken bij keuringen van schepen en het houden van proefvaarten, all over the world.
Vandaag vertelde hij ons in het bijzonder wat er allemaal kwam kijken om aan de veiligheidseisen te voldoen op die schepen,. Ook vertelde hij verhalen over wat er kon gebeuren als men hier onverantwoord mee omging. In woord en beeld kregen we allerlei zaken rond die veiligheid en de trainingen daarvoor te zien.
Maar het spectaculairst was wel dat hij een echte veiligheidscapsule, zoals je die wel ziet hangen aan de schepen, had meegenomen naar De Mienskip.
Met een enorme knal spong deze bij de demonstratie uitelkaar. Ongelooflijk dat er in zo'n relatief kleine capsule, zo'n groot redidingsvlot (6 persoons) zichzelf opblies zonder enige tussenkomst van wie dan ook. Behalve het vlot zaten er ook allrelei overlevingsattributen in verstopt, zoals tassen met medicijnen, vuurpijlen en noodrantsoenen: schoon water, voedsel etc.
Het was een heel bijzondere ervaring die je anders niet zo maar zult meemaken.
Afsluitend was er een heerlijk stampottenbuffet, met alles er op en er aan.
Kortom een zeer geslaagde middag. Rond 19.30 u vertok iedereen dan ook wel voldaan naar huis.
Dank aan de dames en heren die het hebben georganiseerd.

Eredienst . Voorganger: ds. E. Kronemeijer uit Beetsterzwaag
datum en tijdstip 28-07-2019 om 9.30 u